Rokometno Društvo Slovan

Novice  |  Objave v medijih | Kontakt 
    
5.KROG: RD Slovan - RK Sviš Ivančna Gorica

 Rokometaši RD Slovan so po borbeni tekmi morali priznati premoč gostujoči ekipi RK Sviš Ivančna Gorica.

 

SLOVAN - SVIŠ  27:30 (15:14)


Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, sodnika: Ivančič Dejan in Igor.


Postavi / statistika:


Slovan: Kaučič 5, Bogdanič-Jenko 5, Marojevič M. 4, Prevolnik 3, Marušič 2, Topolovec 2, Atanasov 2,Marinček 1, Krivic 1, Fidel 1, Denič 1, Demšar, Kocjančič, Podpečan, Marojevič V.


SVIŠ: Stopar S. 7, Košir Matej 6, Košir Matic 6, Corel 4, Zavodnik 3, Bevec 1, Knez 1, Ferkulj 1, Slapničar 1, Stopar G., Podržaj, Tekavec, Pekeč, Pirnat, Krabonja, Kastaneto.


Sedemmetrovke: Slovan 3 (4), SVIŠ 4 (7).
Izključitve: Slovan 6 minut, SVIŠ 12 minut.


Potek tekme:


SVIŠ je v osmi minuti povedel z 1:6, medtem ko so Slovanovci po prvem zadetku v pričetku tekme imeli velike težave z njihovim vratarjem Slapničar Gašperjem, ki je do takrat zbral že štiri obrambe.

Po seriji zadetkov gostujoče ekipe so varovanci glavnega trenerja Čotarja odšli na time out in se v igro vrnili s čudovitim zadetkom Tima Topolovca. Igralci Slovana so igro izenačili na 8:8, v šestnajsti minuti pa je Atanasov z zadetim golom prvič ponesel svojo ekipo v vodstvo z rezultatom 9:8.
Po vodstvu Slovana je SVIŠ znova spremenil delni izid in povedel z 9:12, vendar je domači ekipi uspel povratek in so tako dobili polčas z rezultatom 15:14.

V drugi polčas je ekipa Slovana stopila z ne preveč dobro igro saj je SVIŠ do 37. minute povedel z delnim izidom 16:19.
Do 44. minute je gostujoča ekipa vodila za tri zadetke. Po obranjeni 7-metrovki Dušana Podpečana se je Slovan približal nasprotni ekipi z rezultatom 21:22, vendar je takoj za tem nasprotnik spremenil rezultat s serijo treh golov na 22:26.

Trener Slovana Bojan Čotar se je nato odzval z minuto odmora in ekipi dal nov zagon. Tako se je domača ekipa z zadetkom Matevža Marinčka znova približala na zaostanek enega gola, vendar ekipi kaj več od tega ni uspelo. Tekma se je zaključila s strelom gostujočega vratarja, ki je postavil končni izid 27:30.
Copyright © 2015 Rokometno Društvo Slovan, Vse pravice pridržane