NOVICE

Celjani premočni na Kodeljevem

Slovanova zasedba je v tekmo 11. kroga vstopila z dvema novima igralcema, srednjim zunanjim Markom Kobetićem in krožnim napadalcem Davidom Kovačičem. Še vedno je primorana igrati brez poškodovanih Vida Šebalja, Alexandra Perića in Arijana Kovačevića. V preteklih dneh je imel težave s poškodbo tudi Žan Grojzdek, zato proti Celju ni mogel igrati.

Četa Borisa Denića je z veliko vnemo stopila v tekmo in pod taktirko Kobetića delovala sveže v napadu, od daleč sta zadela Izidor Budja in Mislav Nenadić, s krila Matic Pipp, tudi v obrambi so Slovanovci trdo držali slovenske prvake, svoja vrata je odlično branil Erik Krbavčić. Trenutke nezbranosti pa so nasprotniki s pridom izkoristili in trikrat zapored zadeli med 13. in 17. minuto ter z zadetkom Grege Krečiča prešli v vodstvo s tremi zadetki. Slaba realizacija Ljubljančanov, kar je kaznoval Rok Zaponšek, je Celjane pripeljala do prvega vodstva za +5 v 23. minuti (13:8). Ekipa Slovana je v prvem polčasu zapravila tudi dve sedemmetrovki (Pipp) in do 30. minute zgrešila še nekaj strelov ter na polčas odšla z minusom (10:15).

V drugem polčasu je dvakrat hitro zadel Izidor Budja, a Celjani so z ekspresnim izvajanjem sredine takoj vrnili z goloma Anteja Ivankovića, Tima Cokana in Tadeja Mazeja. Izvrsten vratar Zaponšek je kaznoval vsak slabši strel Slovana, na drugi strani so rokometaši pod vodstvom Alema Toskića to kaznovali in v 38. minuti vodili za 9 zadetkov (13:22). Ko so Stojnić, Kovačič, Kobetić, Pipp in ostali strnili vrste v obrambi, so imeli nasprotniki kar nekaj težav za prostor za strel. Z borbenostjo si je Slovan zato priigral priložnosti za strele, del teh je realiziral in do 55. minute znižal zaostanek na 22:27. Prav s petimi goli razlike se je končal obračun 11. kroga, v katerem so Celjani vknjižili novi dve točki. Pri treh ostajajo rokometaši Slovana, ki jih v naslednjem krogu čaka gostovanje v Velenju.

RD LL Grosist Slovan : RK Celje Pivovarna Laško 23:28 (10:15)

RD LL Grosist Slovan: Mlakar 4 obrambe, Krbavčić 8 obramb, Stegel, Balažic 3, Varga 1, Poje, Stojnić 1, Pipp 4, Lipovac, Pirnat, Budja 5, Nenadić 3, Kovačič 2, Kobetić 4.

RK Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 16 obramb, Mesarec 2 obramba, Perić 2, Marguč 1, Mazej 3, Krečič 3, Cokan 4, Ćirovič, Antonijević 6, Marić, Ivanković 3, Janc 3, Miličević 2, Lesjak, Žabić, Rakita.

Izključitve: RD LL Grosist Slovan 10 minut, RK Celje Pivovarna Laško 6 minut.

Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan 3 (1), RK Celje Pivovarna Laško 2 (1).

IZJAVI PO TEKMI

David Kovačič: “Tekmo smo odprli kolikor toliko v redu. Borili smo se. Malo nas pestijo poškodbe, a vseeno se nismo predali. Na koncu smo izgubili, Celjani so odigrali dobro, k našemu porazu pa je botrovalo nekaj lukenj v določenih obdobjih igre.”

Rok Zaponšek: “Slovan smo vzeli skrajno resno, vedeli smo, da je vse odvisno od nas. V prvem polčasu smo odigrali dobro obrambo, nismo pa zadovoljni s končno razliko. Ampak mislim, da smo ves čas nadzorovali tekmo. Smo malce utrujeni od ritma tekem, ki jih igramo, a vseeno smo zadovoljni z zmago, saj smo pokazali, kdo je gospodar na igrišču.”