NOVICE

David Kovačič: Lovimo zadnji vlak

V soboto, 16. decembra, ob 19. uri bo v dvorani na Kodeljevem ekipa RD LL Grosist Slovana naredila vse, da vknjiži dve točki. Obračun ekip na repu lestvice bo zagotovo zanimiv in napet.

Novinec v ekipi Slovana, krožni napadalec, David Kovačič računa predvsem na manj napak v napadu. Po njegovem je RK Dobova, ki zaseda zadnje mesto na lestvici NLB Lige sila neugodna: “Igralci Dobove so v psihološkem smislu v boljšem položaju, saj so nazadnje doma premagali Škofjo Loko. Mi pa gremo v tekmo z absolutno jasnim ciljem: da igramo ekipno in da zmagamo. Ne bomo se predali.”

Slovan je v 12. krogih vknjižil tri točke (zmaga v Kopru in remi v Slovenj Gradcu), doživel kar nekaj hudih porazov, predvsem pa kazal večinoma slabe igre. Izkušeni rokometaš, ki se je po nekaj letih nedavno vrnil v rdeči dres, vidi edino možnost, da jesenski del sezone Slovan zaključi z dobro predstavo in zmago v: “Mi moramo igrati kot ekipa. Ne da vsak vleče na svojo stran in ne pridemo nikamor. Zavedati se moramo, da mora vsak prispevati svoj delež v to, da igramo povezano. Le to nam na koncu lahko prinese pozitiven rezultat.”

Dodal je še, da je pokalni poraz proti Krki nekaj, kar je že pozabljeno, saj gre za drugo tekmovanje in da so vse misli usmerjene v državno prvenstvo: “V to dajemo vse naše upanje, da ostanemo v ligi. Moramo začeti to pot navzgor v soboto proti Dobovi in potem po premoru sestavi misli in vrste ter samo naprej. Dejstvo je, da na vsaki tekmi lovimo zadnji vlak.”

RD LL Grosist Slovan je v sezono 2023/24 stopil z višjimi pričakovanji, a se za zdaj ni izšlo po načrtih. Samo tri točke na skoraj polovice sezone so manj od pričakovanj. Je pa ekipa, ki jo vodi Boris Denić, dvorano na Kodeljevem oživela, saj je vedno več gledalcev, ki spodbujajo Slovanovce. Bučno podporo s tribun si Slovan želi tudi v 13. krogu proti Dobovi in upa, da se bo gledalcem z odlično igro in na koncu pozitivnim rezultatom lahko zahvalil za podporo.