NOVICE

Izidor Budja po žrebu Pokala Slovenije: Nobenega podcenjevanja ne bo

RD LL Grosist Slovan bo v šestnajstini finala Pokala Slovenije igral za preboj v naslednji krog tekmovanja proti MRK Nova Gorica. Gre za ekipo, ki tekmuje v 2. državni rokometni ligi in po treh krogih zaseda drugo mesto z dvema zmagama in porazom.

Žreb 1/16 Pokala Slovenije na sedežu Rokometne zveze Slovenije je Slovanu namenil nasprotnika iz Nove Gorice. Gre za ekipo pod vodstvom trenerja Andreja Pajtnarja, ki si v drugi ligi letos želi končati v zgornjem delu razpredelnice. Glede na zasedbo je RD LL Grosist Slovan favorit, a samo na papirju. »Z žrebom smo lahko kar zadovoljni, ker smo na papirju močnejši od njih, zato sem prepričan, da lahko uresničimo naš cilj in napredujemo v naslednji krog tekmovanja,« po žrebu razmišlja Izidor Budja, ki se je RD LL Grosist Slovanu pridružil pred sezono 2023/24.

O tekmecu, s katerim bodo igrali na gostujočem terenu, nima natančnih podatkov: »Nikoli jih nisem gledal, saj niso z mojih koncev, pa tudi igral nisem še nikoli proti Novi Gorici.« Ne glede na to, da bo Slovan v tekmi favorit, levi zunanji igralec Budja opozarja: »V tekmo bo potrebno stopiti, kot da so oni favoriti za zmago, kot da igramo prvo ligo. Vsakršno podcenjevanje je hitro kaznovano. Poleg tega moramo biti motivirani in odločni.«

Pokalna tekma za preboj med najboljših 16 v tem tekmovanju bo predvidoma 8. novembra v Novi Gorici. Sistem pokalnega tekmovanja določa le eno tekmo na izpadanje.

Vsi pari 1/16 finala Pokala Slovenije:
Gorenje – Trimo
Sevnica – Jeruzalem Ormož
Ajdovščina – Frankstahl Radovljica
Arcont Radgona – Črnomelj
Herz Šmartno – Ljubljana
Butan plin Izola – Celje Pivovarna Laško
Maribor Branik – Pomurje
Mokerc-KIG – Dobova
Riko Ribnica – Krško
Drava Ptuj – Krka
Kočevje – Dol TKI Hrastnik
Nova Gorica – LL Grosist Slovan
Moškanjci-Gorišnica – Velika Nedelja
Alples Železniki – Koper