NOVICE

Jan Kovačec: Zaupamo si in verjamemo v našo ekipo

Obračun dveh ljubljanskih klubov v 1. NLB ligi bo dvorano Krim na Galjevici zagotovo stresel od napetosti. MRK Ljubljana in RD Grosist Slovan se ta čas borita na repu lestvice, loči ju zgolj točka.

Za ekipo Slovana ni najboljših osem krogov, rezultati intenzivnega in kakovostnega treninga še niso prišli na plano, a ekipa je vedno bolj povezana in kompaktna. »Mislim, da smo na trening tekmi proti Trimu pred tednom dni prvič odigrali obrambo res tako, kakor jo je potrebno. Končno smo se povezali in delovali kot ekipa. Predvsem se v obrambi zdaj pogovarjamo in si pomagamo,« pred sobotno tekmo proti MRK Ljubljana v 9. krogu državnega prvenstva razmišlja hrvaški igralec Jan Kovačec.

Slednji je po poškodbi prvega organizatorja igre Slovana Alexandra Perića na svoja pleča moral prevzeti precej odgovornosti: »Ne čutim nobenega pritiska zaradi tega, sem že bil v takšni vlogi. Želim si sam zase, da bi lahko še bolj delal za igralce in jih pripeljal do situacije, da zlahka zabijajo gole.« Ob Kovačecu je tu še Nik Pirnat, ki je moral prav tako v trenutku  prevzeti pomembno vlogo.

Brez dveh desnih kril

Sicer pa poškodbe tarejo četo Borisa Denića, saj se je po desnokrilnem igralcu Vidu Šebalju, pred dnevi poškodoval še Arijan Kovačević, ki bo bržčas v tekmovalnem ritmu šele po januarskem premoru. Zato na tem igralnem mestu vse stoji na mladem mladinskem reprezentantu Slovenije in otroku Slovana Taiju Balažicu.

RD Grosist Slovan, ki je pred sezono zamenjal praktično celotno ekipo, ter postavil triletno strategijo kluba, ima po 8. krogih tri točke na svojem računu (zmaga v Kopru in remi v Slovenj Gradcu). »Po zmagi v pokalu bomo naredili vse, da v soboto spet zmagamo,« poudarja Kovačec in dodaja: »Ključno je, da bomo upoštevali vsa navodila trenerja in spoštovali dogovore. Še vedno nismo igre s treningov povsem prenesli na tekme. K sreči si vse bolj zaupamo in verjamem, da smo iz tekme v tekmo boljši. Zavedamo se napak, ki jih delamo. Vidimo jih na analizi, trener nam vse jasno pove in razloži, kako moramo igrati. Vse to spravljamo v celoto in poskušamo trenerjeva navodila upoštevati ter uresničiti na tekmi.«

Navijači oblecite Slovanovo majico in nas podprite

Obračun 12. in 13. ekipe na lestvici lige bo v soboto ob 19. uri v dvorani Krim na Galjevici. Igralci Slovana bodo veseli bučne podpore svojih navijačev s tribun. Oblecite rdečo Slovanovo majico (majice lahko naročite na info@rdslovan.si po ceni 10 evrov) in pridite navijat!