NOVICE

Kar 38 golov v Slovanovi mreži

V desetem krogu državnega prvenstva za moške so rokometaši RD LL Grosist Slovan izgubili na gostovanju v Ribnici. 38 golov je pristalo v mreži Ljubljančanov, 32 so jih zabili nasprotniku.

Zasedba Slovana se je v Ribnico odpravila po tako želeni dve točki, a ostala brez. Že uvodne minute so nakazale »tresočo« se roko rokometašev Slovana, ki so v 5. minuti zaostajali za tri zadetke. Vsaka napaka ali zgrešen met je bila s strani RD Riko Ribnica kaznovana s hitro akcijo. Goli so padali kot za šalo, v 17. minuti je Brin Cimerman popeljal gostitelje na +6 (12:6). Po minuti odmora Borisa Denića so nekoliko strnili vrste v obrambi in zadevali tako z zunanjih položajev kot z mesta krožnega napadalca (igral je Luka Poje, Darko Stojnić je zaradi modrega kartona s tekme proti MRK Ljubljana suspendiran) ter do polčasa razliko nekoliko omilili (20:16).

V drugem delu se je nadaljevala prevleda ekipe Boruta Mačka, ki je s hitro igro pretekla Slovanovo zasedbo. Slednja je imela še vedno ogromno težav v napadu, napake pa je nasprotnik zlahka kaznoval in trdno držal vodstvo, vmes vodil celo za devet zadetkov, ko je letel na krilih Uroša Knavsa (33:24, 48. minuta). Peščico napak Ribnice je Slovan do konca sicer kar dobro izkoristil ter dodal nekaj golov, a vseeno izgubil.

»V tekmo smo stopili z jasnim ciljem, da vzamemo dve točki. Tekma je bila borbena, a na žalost smo se preslabo vračali v obrambo in zato prejeli veliko hitro golov Ribnice. Zdi se mi, da smo na tej tekmi bolje delovali kot ekipa, kakor prej. Zdaj moramo samo naprej trdo delati in upam, da bomo v nadaljevanju pobrali več točk,« je po tekmi razmišljal mladi organizator igre Nik Pirnat.

Sledi 14 dni premora. Naslednja tekma RD LL Grosist Slovan čaka v nedeljo, 3.12. ob 19. uri, ko bo na Kodeljevem gostovala ekipa RK Celje Pivovarna Laško.

RD Riko Ribnica : RD LL Grosist Slovan 38:32 (20:16)

RD Riko Ribnica: Dobaj 5 obramb, Klarič, Braunović 5 obramb, Knavs 12, Ljevar 7, Hrastnik 6, Grebenc 4, Cimerman 4, Žagar 3, Skol 1, Đekić 1, Pogorelec, Begić Zbačnik, Zakrajšek, Pirnat, Nosan.

RD LL Grosist Slovan: Krbavčič 3 obrambe, Mlakar 3 obrambe, Budja 10, Pipp 7, Poje 5, Nenadić 4, Kovačec 4, Grojzdek 2, Pirnat, Balažic, Lipovac, Gačević, Varga, Stegel.