Dvorana

Dvorana na Kodeljevem je že desetletja središče športa v tem delu Ljubljane, v njej so se kalili mnogi znani slovenski športniki.

Dvorana Kodeljevo obsega veliko in malo športno dvorano. Veliko dvorano uporabljajo srednje šole za športno vzgojo, Fakulteta za šport za predavanja in vaje, klubi za športno vadbo in tekmovanja ter drugi za športno rekreacijo in različne kulturno-zabavne prireditve. V mali športni dvorani potekajo aktivnosti športnih društev, ki organizirajo vadbo športnega plesa, taekwondoja in karateja.

Tribune velike dvorane imajo 1370 sedišč.

Dvorana na Kodeljevem je že desetletja središče športa v tem delu Ljubljane, v njej so se kalili mnogi znani slovenski športniki. Nekateri so v dvorani naredili svoje prve športne korake, drugi so bili v njej doma samo nekaj let. Domača kluba v dvorani sta RD Slovan in KD Slovan. Svoje športno znanje so na Kodeljevem pilili tudi rokometaši Uroš Zorman, Andrej Kastelic in Ognjen Backovič, pa tudi košarkarji Rašo Nesterovič, Jaka Lakovič, Goran in Zoran Dragić, Jaka Blažič, Uroš Zorman, Miha Zupan in Gašper Vidmar.

Dvorana je v zadnjih 10 letih gostila tekme žesnkega kluba RK Krim Mercator v Ligi prvakinj, finale Pokala Spar, tekme ženske košarkarske reprezentance, tekme ženske rokometne reprezentance ter mednarodna tekmovanja v cheerleadingu in gimnastiki.

V Dvorani Kodeljevo je spominu Marjana Rožanca posvečena sejna soba, v kateri so na steni izpisani vsi prejemniki nagrad Marjana Rožanca od leta 1992 do danes. Nagrada Marjana Rožanca je najvišja nagrada Mestne občine Ljubljana na področju športa, ki jo lahko prejmejo amaterski športni delavci, športniki, športni pedagogi, profesionalni športni delavci in športni novinarji za izjemne športne dosežke v preteklem letu oziroma za uspešno delo v daljšem časovnem obdobju.

Vir: Šport Ljubljana