NOVICE

Krka premočna v pokalnem tekmovanju

Rokometaši dolenjske Krke so v osmini finala pokala Slovenije na Kodeljevem premagali Slovan z 28:18 in si priigrali napredovanje.

Ekipa Borisa Denića je v tekmo stopila še nekoliko spremenjena od zadnje ligaške tekme – s tremi novimi igralci – Markom Kobetićem, Kenanom Pajtom in Davidom Kovačičem. Uvodnih 15 minut so rokometaši Slovana dobro stali in se gibali v obrambi ter večkrat prekinili napad MRK Krka. Veliko težavo pa je znova povzročal napad, kjer so si pod taktirko Kobetića priložnosti še priigrali, a potem grešili ali pa je slabe strele ustavil vratar Jure Blažević.  Do 11. minute so Slovanovci držali korak z nasprotnikom (4:5), potem ko so zadeli Budja, Kovačič, Pipp in Stojnić. Od takrat naprej pa je sledil osemminutni strelski post – žoga je iz rok Slovanovcev letela vsepovsod, samo v gol ne. Na semaforju je tako v 17. minuti pisalo 4:8. Trener Denić je poskušal z menjavami in minuto odmora, v tekmo so se sicer vrnili z zadetkom Nenadića v 19. minuti za 5:8 in nekaj odličnih obrambah Erika Krbavčiča. Na tekmi od Slovana praktično nismo videli hitre akcije, na postavljeno obrambo pa so imeli veliko težav. Vse do polčasa so lovili nasprotnika in na odmor odšli z -5 (8:13).

V drugi del pokalne tekme na Kodeljevem so gostitelji stopili nerazpoloženi. Krka, ki igra tudi v evropskem tekmovanju, je polnila mrežo Slovana gol, po gol – Denić je bil primoran vzeti dva time-outa do 35. minute. Ogromno porabljenih žog, ki niso pristale za hrbtom vratarja Blaževiča, k temu tudi številne tehnične napake so pripeljale do velikega zaostanka, ko je bilo v 41. minuti (10:20). Trener Slovana je poskušal vse, da bi stekla igra, a ni. Po zadetku Veljka Stanojevića v 54. minuti je Krka vodila že za 11 zadetkov (27:16), po še eni neuspeli akciji v napadu pa v naslednji minuti s hitrim protinapadom in zadetkom Naceta Zajca za 12. Takšna razlika je ostala tudi do konca, ko Slovan ni znal izkoristiti niti priložnosti, ki si jih je priigral.

Vratar Erik Krbavčič je bil po tekmi razumljivo razočaran: “Čestitam Krki za dobro igro, korektno tekmo in zmago. Mi smo v obrambi igrali dobro, solidno, v napadu pa naredili preveč tehničnih napak, nismo dali nobenih lahkih golov. To je glavni razlog za takšen rezultat.”

RD LL Grosist Slovan : MRK Krka 18:8 (8:13)

RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčič 10 obramb, Stegel Balažic, Grojzdek 1, Pajt 1, Varga, Poje, Stojnić 1, Pipp 3, Lipovac 2, Budja 2, Nenadić 2, Kovačič 4, Kobetić 2.

MRK Krka: Rauh, Blaževič 14 obramb, Bradeško 2, Avsec 2, Muhič 2, L. Rašo, Ščuka 2, Vukić, Stanojević 7, D. Rašo 1, Zajc 2, Nikolić 5, Lavrič, Kukman 2, Matko 1, Blažević 1, Horvat 2.

Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan 1 (0), MRK Krka 3 (3).

Izključitve: RD LL Grosist Slovan 6 minut, MRK Krka 4 minute.