NOVICE

Na sporedu prva domača tekma – prihaja ambiciozna Krka Novo mesto

Pred ekipo LL Grosist Slovana je prva domača tekma v novi sezoni, in sicer na Kodeljevo v soboto (19:00) prihaja ambiciozna novomeška Krka, na čelu s trenerjem Mirkom Skokom.

Rokometaši LL Grosist Slovana so na uvodni tekmi nove tekmovalne sezone v Slovenj Gradcu prišli do remija (26:26), potem ko so v napeti končnici uspeli nadoknaditi zaostanek treh zadetkov ter si zagotoviti pomembno točko pred nadaljevanjem prihajajočih obračunov. Prvo domače srečanje bo na sporedu že v soboto, ko ob 19:00 na Kodeljevem gostuje zasedba novomeške Krke. Izbranci srbskega stratega Mirka Skoka so se v minuli sezoni izkazali za hit prvoligaškega tekmovanja ter osvojili končno četrto mesto. V novi sezoni so se močno okrepili na igralskih položajih, letos jih obenem čaka še nastop v pokalu EHF. Letošnjo sezono so odprli s prepričljivo zmago nad Urbanscape Loko (31:20).

Mislav Nenadić, igralec RD LL Grosist Slovan:
“Na prvi domači tekmi nove sezone želimo še izboljšati predstavo z gostovanja v Slovenj Gradcu. Ekipa je mlada in raste iz tekme v tekmo, zato je prostora za napredek še ogromno. Pričakujem, da bo publika to prepoznala in nas v velikem številu podprla na tribunah. Mi bomo dali maksimalni doprinos in verjamem, da se lahko borimo za dve točki.”

Srečanje bo na sporedu v soboto, 16. septembra, ob 19:00, kjer tigri upajo na konkretno podporo s tribun, prav tako na vseh nadaljnjih tekma prvoligaškega in pokalnega tekmovanj pod okriljem RZS.

Liga NLB, 2. krog:
Sobota, 16. septembra, ob 19:00:

RD LL Grosist Slovan – MRK Krka Novo mesto

PREOSTALE TEKME 2. KROGA:
Sobota, 16. septembra, ob 19:00:
RD Koper – RD Urbanscape Loka
RK Jeruzalem Ormož – RK Slovenj Gradec
MRK Ljubljana – RD Riko Ribnica

Ob 20:00:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 17. septembra, ob 18:00:
RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje

Ob 20:00:
ŠRD Škofljica – RK Dobova