NOVICE

Na vroče gostovanje pri SVIŠ-u po dvig forme

Ekipa RD LL Grosist Slovan se bo v soboto, 28. oktobra, ob 19. uri v 8. krogu državnega prvenstva Slovenije pomerila z RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki je v dosedanjem poteku sezone vknjižili tri zmage po dva poraza in neodločena izida. Slovan ima trenutno na svojem računu zmago in remi.

Obračun 6. in 12. ekipe prvenstva bo zagotovo potekal v vročem vzdušju, kot je to že običajno v Dvorani osnovne šole Stična. Slovanovci se tega ne bodo ustrašili in bodo v tekmo vstopili polni optimizma. »Za vsako ekipo, ki gostuje pri SVIŠ-u, je teren težek zaradi polne dvorane, glasne publike. Poleg tega je njihova ekipa skupaj že kakšnih pet let, je zelo uigrana in spretna. Na gostovanje odhajamo brez podcenjevanja, se zavedamo nasprotnikove kakovosti, ampak tudi naše. Gremo po zmago, to ni dvoma. Ključna bo dobra obramba in hitrejša igra v napadu,« pred obračunom 8. kroga pravi krožni napadalec Slovana Darko Stojnić.

Slovenski rokometaš je s svojimi 125 kilogrami in 200 cm steber obrambe, ki se v ekipi Slovana iz tekmo v tekmo izboljšuje. Glede na sedem odigranih krogov ter slabši izkupiček (tri točke) 26-letnik pravi, da se bo slej ali prej morala pokazati kakovost Slovanove ekipe: »Treniramo zelo dobro, se pa pozna, da imamo mlado ekipo. Prepričan sem, da bo prava forma kmalu prišla in da bomo dober trening prenesli na tekmo. Trenutno smo v črni luknji, ki se lahko zgodi vsaki ekipi. Smo dober kolektiv in samo s trdim delom in močno voljo se bomo dvignili., Pričakujem, da kmalu.«

Tekmečeva ekipa trenerja Aleksandra Polaka je do zdaj premagala Ribnico, Slovenj Gradec in Dobovo, remizirala s Krko in Celjem ter klonila proti Škofji Loki in Gorenju. Slovan ima zmago iz Kopra ter neodločen izid iz Slovenj Gradca.

Po 8. krogu sledi premor zaradi aktivnosti reprezentanc v EHF tednu, 1. NLB liga pa se nadaljuje 11. novembra, ko bo RD LL Grosist Slovan igral z mestnim tekmecem MRK Ljubljana.