NOVICE

Nova okrepitev v Slovanu, zaigral bo že na današnji tekmi

V vrstah Slovana se je od začetka sezone zvrstilo kar nekaj poškodb, tudi na desnem krilu. Zato je strokovno vodstvo iskalo okrepitev in jo našlo.

Ekipi Slovana se je pred dnevi pridružil igralec na desnem krilu Kenan Pajt. Z RK Gorenje Velenje je predčasno in sporazumno prekinil pogodbo in se preselil v Ljubljano. Pajt šteje 26 let in je velik del svoje rokometne poti preživel v matičnem klubi Velenju. V času igranja za Gorenje je dosegel 440 zadetkov in zaigral na 133 tekmah. V tej sezoni ni igral veliko in na 11 tekmah dal 14 golov (1,3 gola na tekmo). “Iz Slovana sem prejel klic, če bi se želel odločiti za sprembo kluba, da se lahko usedemo in pogovorimo. Sprva nisem preveč resno razmišljal o tem, a potem ko sem videl odločnost in ambicioznost iz Slovanove strani, sem se hitro odločil za prestop. Ekipa je trenutno v coni izpada, a sem prepričan, da rezultat na lestvici ne odraža dejanskega stanja. Mislim, da lahko s svojo kvaliteto in izkušnjami pomagam ekipi k boljšim igram in predvsem, da začnemo zmagovati tekme. Veselim se novega izziva, ki me čaka na Kodeljevem. Menim, da lahko skupaj spišemo zelo dobro zgodbo, ki se začne že danes. Ob tej priložnosti vabim navijače in gledalce, da se nam pridružijo v čim večjem številu in nam tako pomagajo do zmage proti Krki. Se vidimo ob 18:30! #slovanovakri,” je tik pred prvo tekmo, ko bo oblekel Slovanov dres, povedal Pajt.

Potem ko sta se poškodovala Vid Šebalj in Arijan Kovačević, je na desnem krilu ostal sam Tai Balažic, ki igra tako članske kot mladinske tekme, bo 182 cm in 79 kg težak igralec, velika pomoč za ekipo Slovana na prihajajočih tekmah. Zaigral bo že drevi na tekmi 1/8 finala pokala Slovenije proti MRK Krka (dvorana na Kodeljevem, 18.30).