NOVICE

Novinci po napeti končnici premagali Tigre

Zasedba LL Grosist Slovana je po borbenem zaključku ostala brez točk na gostovanju pri novincu v Ligi NLB – Škofljici. Pred Tigri je zdaj domača tekma z RK Trimo Trebnje, ki ga vodi otrok Slovana Uroš Zorman.

V minulem krogu so Ljubljančani morali tesno priznati premoč ormoškim rokometašem, ki so na Kodeljevem slavili z 28:30, zdaj pa jih je čakal sosedski obračun na Škofljici. Novinci v Ligi NLB so se na prvoligaško sceno vrnili po 26 letih, in sicer pod taktirko Sebastjana Obajdina. Rezultat se je v prvem delu večinoma gibal na strani gostov, ki so v drugem polčasu nekoliko popustili in klonili proti Škofljičanom.

Na Škofljici se je od prve do zadnje minute odvijal izenačen boj, odločale so malenkosti in navdihi posameznikov. Izbranci trenerja Borisa Denića so v začetku drugega polčasa povedli za tri gole (15:12, 16:13, 17:14), a srčni gostitelji so jih v 40. minuti ujeli in po treh zaporednih golih Luke Kljuna izenačili na 17:17. Prelomni trenutki dvoboja so minili v znamenju domačih igralcev. V 57. minuti so po golu Timoteja Drnovška povedli s 25:22, prednost pa brez stresnih trenutkov ubranili do konca izenačene tekme.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Kljun s sedmimi goli, vratar Domen Lipužič pa je zbral 11 obramb. V gostujoči je Matic Pipp dosegel devet zadetkov, vratar Erik Krbavčić pa je zaustavil deset strelov.

Erik Krbavčić, vratar RD LL Grosist Slovan:
“Najprej bi rad čestital ekipi Škofljice za dobro tekmo in borbenost ob današnji lepi atmosferi v dvorani. Ne morem reči, da se nismo borili, želeli smo si, a smo v napadu imeli premalo razpoloženih igralcev. Njihov vratar je v drugem polčasu pobranil kar je bilo potrebno in to je pretehtalo na današnji tekmi.”

Kodeljevčane prihodnji vikend čaka domača tekma proti RK Trimo Trebnje. Srečanje bo na sporedu v soboto, 21. oktobra, ob 19. uri.

LIGA NLB, 6. KROG:
Sobota, 14. oktobra, ob 19:00 (Športna dvorana Škofljica):

ŠRD Škofljica – RD LL Grosist Slovan 26:24 (12:14)
ŠRD Škofljica: 
Šalamon 2 obrambi, Lipužič 11 obramb; Dolinšek Kogoj, Kljun 7, Regner, Levstek, Gliha 2, Rot 5 (3), Lešek 2, Krese, Nosan, Šnajdar 2, Etling 1, Pangerc 1, Drnovšek 3, Rot 3; trener: Sebastjan Obajdin.
RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčić 10 obramb; Stegel, Balažic 1, Grojzdek, Gačević 2, Varga, Poje 1, Stojnić 2, Pipp 9 (1), Kovačevič, Lipovac 3, Pirnat 3, Budja 3, Kovačec; trener: Boris Denić.