NOVICE

Osveženi in motivirani na tekmo 11. kroga

Pred RD LL Grosist Slovan je četrta domača tekma v Ligi NLB v tej sezoni. V dvorano na Kodeljevo prihajajo aktualni državni prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško. Ekipa Slovana je po premoru osvežena in motivirana, da obrne nadaljevanje državnega prvenstva v svojo prid.

Dvotedenski premor je članski ekipi Slovana prišel zelo prav, saj se v tej sezoni še nekako niso ujeli. “Premor je bil dobrodošel, saj smo lahko zdaj pilili našo igro. Dejstvo je, da se je pred sezono ekipa Slovana preoblikovala in se nikakor nismo uspeli uigrati,” razmišlja pred 11. krogom Matic Pipp in dodaja: “V tem času je prišlo do nekaterih sprememb in moram reči, da smo v nadaljevanje sezone stopili z bolj pozitivno energijo in mnogo bolj motivirani kot smo bili do zdaj. Prej smo se na igrišču, na tekmah, precej lovili. Čas je, da se tudi nam na igrišču vse poklopi in da pokažemo, kaj zmoremo.” Drugi najboljši strelec lige z 61 zadetki dodaja, da so domače tekme vedno nabite z energijo in visokimi pričakovanju, zato upa, da bo se jim bodo prav v nedeljo, 3. decembra, ob 19. uri, odprla vrata proti novim točkam. “Morda je čas za kakšno presenečenje,” dodaja, čeprav o tekmecu pove: “V tekmo gremo brez pritiska, saj igramo proti Celju, ki je aktualen prvak, dobro mu gre tudi v tej sezoni, igra tudi v ligi prvakov. Tekmec, ki ga mora vsakdo spoštovati. Mi moramo igrati sproščeno in pustiti na igrišču znoj in srce.” Celje PL zaseda tretje mesto na lestvici z 17 točkami.

V sezoni 2023/24 je RD LL Grosist Slovan vknjižil tri točke in zaseda 13. mesto na lestvici. Ljubljančani so zmagali v Kopru in igrali neodločeno v Slovenj Gradcu, na ostalih tekmah pa klonili. Zato računajo, da bodo v nedeljo tudi s pomočjo publike, končno pokazali kaj znajo in pustili dober vtis.

Dvorana v Kodeljevem je v tej sezoni znova oživela z glasnim spodbujanjem. Tudi na tekmi 11. kroga proti Celju Pivovarna Laško si rokometaši obetajo močno podporo s tribun in gledalce obarvane v rdeče!  Vstopnina za ogled tekme je 5 evrov.

 

#3 SLOVANOVA PRIHODNOST: Ivo Jan Marušić bi odpotoval daleč stran

#3 V ZADNJI SEKUNDI: Izidor Budja: Cilj je članska reprezentanca