NOVICE

Po napeti končnici v Kopru do prve zmage v sezoni!

Rokometaši LL Grosist Slovana so si po napeti končnici zagotovili prvo zmago v letošnji sezoni, in sicer na zahtevnem gostovanju v Kopru (27:28).

Tigri so v uvodnih treh srečanjih nove sezone zabeležili eno točko. Do sedaj so zabeležili remi na gostovanju v Slovenj Gradcu ter morali priznati premoč novomeški Krki in Urbanscape Loki. S prvo zmago v sezoni nad Koprom so si zagotovili dobro popotnico pred naslednjo tekmo na Kodeljevem, kjer bo prihodnji vikend gostoval Jeruzalem Ormož.

Prva zmaga v novi sezoni je tukaj!

Gostujoče moštvo je zelo obetavno odprlo tekmo. Že uvodoma so Ljubljančani prevzeli tempo igro ter prednost večino prvega polčasa ohranjalo med dvema in štirimi zadetki. V zaključku prvega dela srečanja sta Mislav Nenadić in Alexander Perić z zadnjima zadetkoma priborila vodstvo ob odmoru z rezultatom 9:13.

Tigri so v drugi del tekme krenili zelo odločno in nekoliko povišali prednost. Ta je po zadetku Taia Balažica v 41. minuti znašala že +7 (13:20). V nadaljevanju so domačini izkoristili nekaj napak varovancev Borisa Denića in hitro zmanjševali zaostanek. V 53. minuti je Andraž Kete izenačil na 23:23, tako da smo spremljali napeto končnico. V zadnjih sekundah srečanja je naveza Perić-Stojnić priborila Tigrom zadetek in prvo zmago v sezoni (27:28).

Darko Stojnić, strelec odločilnega zadetka za RD LL Grosist Slovan:
“Pričakovali smo težko tekmo, saj je Koper močna in težka ekipa. Kljub vzponom in padcem smo si priborili prvo zmago, zato bi čestital celotni ekipi za borbo.”

Kodeljevčane v prihodnjem krogu čaka nova domača preizkušnja. Prihodnjo soboto bo v ljubljanski prestolnici ob 19. uri gostovala zasedba Jeruzalema iz Ormoža. 

LIGA NLB, 4. KROG:
Sobota, 30. septembra, ob 19:00:

RD Koper – RD LL Grosist Slovan 27:28 (9:13)
RD Koper: Jelovčan 3 obrambe, Đurica 5 obramb, Morato; Poklar 6, Konjevič, Bekrić, Moljk 2, Beganović, Muminović, Groff, Zugan 2, Sanabor 1, Makuc 5, Kete 8, Breznikar 3 (2), Bratkovič; trener: Boris Lisica.
RD LL Grosist Slovan:
Mlakar, Krbavčić 10 obramb; Stegel, Balažic 4, Grojzdek, Gačević 3, Varga, Poje, Stojnić 1, Pipp 9 (4), Kovačevič, Lipovac, Perić 4, Budja 6, Nenadić 1, Kovačec; tener: Boris Denič.