NOVICE

Pomembna točka v Slovenj Gradcu za uvod v sezono

Rokometaši LL Grosist Slovana so na uvodni tekmi nove tekmovalne sezone v Slovenj Gradcu prišli do pomembne točke (26:26).

Obe ekipi sta tekmo odprli v izmenjavanju zadetkov. Srečanje gol za gol smo spremljali celoten prvi polčas, po dveh zaporednih zadetkih domačinov pa je bil gostujoči trener Boris Denić primoran vzeti prvo minuto odmora pri zaostanku z 10:9. Tehtnica se je v preostanku prve polovice tekme rahlo nagnila na stran gostiteljev, ki so ob polčasu vodili z rezultatom 14:13.

Drugi polčas so bolje odprli Slovenjgradčani in si kljub nekaj zaustavljenim strelom Erika Krbavčića priigrali prednost treh zadetkov (17:14). V zadnjih desetih minutah so se Kodeljevčani ponovno uspeli približati, in sicer z zadetkom Izidorja Budje v 53. minuti (22:22). Na koncu smo spremljali napeto končnico, v kateri je Matic Pipp s pomembnim zadetkom s sedmih metrov priboril Slovanu težko prigarano točko (26:26).

Matic Pipp, igralec RD LL Grosist Slovan:
“Za nami je težka in borbena tekma. Na koncu povsem zaslužena delitev točk, a menim, da smo z remijem lahko zadovoljni. Na tem bomo gradili tudi v bodoče, in sicer že na prvi domači tekmi proti Krki. “

Prva tekma v domači dvorani Kodeljevo bo teden dni kasneje (16. september proti Krki ob 18.30), kjer tigri upajo na konkretno podporo s tribun, prav tako na vseh nadaljnjih tekma prvoligaškega in pokalnega tekmovanj pod okriljem RZS.

Liga NLB, 1. krog:
Sobota, 9. septembra, ob 19.00:
RK Slovenj Gradec – RD LL Grosist Slovan 26:26 (14:13)
RK Slovenj Gradec: Jelen (4 obrambe), Marković (4 obrambe), Smolnikar, Cvetko 6, Cokan, Majcen, Levc 1, Kotar 5, Svečko 1, Lesjak, Pandev 1 (1), Eskeričić 3, Starc, Saleznik, Štumpfl 5 (1), Yankovskyy 4; Trener: Nenad Maksić.
RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčić (16 obramb), Stegel, Balažic 2, Grojzdek, Gačević 3, Varga, Poje, Stojnić 1, Pipp 7 (4), Lipovac, Perić 3, Budja 6, Nenadić 4, Kovačec, Šebalj; Trener: Boris Denić.