NOVICE

Proti Trebanjcem na čelu z Zormanom brez strahu

V športni dvorani Kodeljevo bo v soboto na sporedu obračun 7. kroga rokometnega državnega prvenstva, ko se bosta ob 19. uri pomerila moštvi RK Trimo Trebnje in RD LL Grosist Slovan. Ekipa Slovana ima nekaj težav s poškodbami, v tem tednu pa se je tudi okrepila.

Slovanu se v dosedanjem poteku Lige NLB ni vse izšlo po željah: po šestih tekmah je na 11. mestu lestvice s tremi točkami (remi s Slovenj Gradcem, porazi proti Krki, Škofji Loki in Škofljici ter zmaga v Kopru).

Obračun z zasedbo trebanjskega Trima, ki ima po šestih krogih pet zmag in poraz, bo zagotovo napet. Četa Slovanovega trenerja Borisa Denića ve, kaj mora na tekmi odigrati drugače, kot doslej: »Za vse tekme, ki smo jih do zdaj izgubili, smo krivi sami. Ne smemo se toliko ukvarjati z nasprotnikom, ampak sami s sabo. Na treningu delamo res dobro, trener je odličen, tudi on pravi, da dobro treniramo, a da tega, kar delamo za zaprtimi vrati, ne prenesemo na igrišče, ko je tekma. Smo dobra ekipa, ki se odlično razume, super sodelujemo. Prepričan sem, da bomo v naslednjih tekmah pokazali svoj pravi obraz. Če uresničimo vsaj 80 odstotkov tistega, kar delamo in se dogovorimo na treningih, bi morali zmagovati,« razmišlja 19-letni Tai Balažic, ki igra na položaju desnega krila. Kljub temu, da je trebanjski Trimo favorit, v tekmo igralci RD LL Grosist Slovana nikakor ne bodo vstopili s strahom.

Zagotovo bo obračun poseben tudi, ker se bosta pomerila dva izjemna trenerja, oba vrhunska igralca, Boris Denić in Uroš Zorman. Nekdaj skupaj v vlogah selektorja in kapetana reprezentance Slovenije, danes na trenerski klopi. Uroš Zorman pa je tudi otrok Slovana, saj se je prav tukaj zapisal rokometu.

Slovanova zasedba ima v tem trenutku nekaj težav s poškodbami, Vid Šebalj bo odsoten do konca sezone, Alexander Perić še vsaj nekaj tednov, podobno Mislav Nenadić, ki se je poškodoval pred zadnjo tekmo s Škofljico. Se je pa Slovanov štab v tem oktobrskem tednu okrepil z Ivanom Simonovićem, ki je v preteklosti že deloval na Slovanu, z izjemnimi predstavami pa je navduševal tudi kot igralec. Pridobitev novega strokovnega sodelavca prinaša še več znanja in izkušenj na Slovan, kjer je eden glavnih ciljev izobraževanje mladih igralcev in priključevanje članski ekipi.

Obetamo si bučno podporo s tribun

Ljubljanska ekipa si želi, da bi ljubitelji rokometa dodobra napolnili dvorano na Kodeljevem in z glasnim navijanjem pomagati Denićevi ekipi do čim bolj ugodnega izida. Za 7. krog domačega prvenstva bo na dan tekme na voljo tudi posebna ponudba kompleta vstopnice in rdeče navijaške majice za 12 evrov, sama vstopnica je 5 evrov, otroci do 15. leta imajo vstop prost.