NOVICE

S prenovljeno ekipo želi Slovan med prvo sedmerico

Prenovljena ekipa ljubljanskega rokometnega društva RD LL Grosist Slovan stopa v sezono 2023/24 v soboto v Slovenj Gradcu.

Ob desetih novih igralcih so bile priprave zelo zahtevne, predvsem pa uigravanje. Prvi strokovnjak na klopi ekipe s Kodeljevega Boris Denić si želi, da bi čim prej na igrišču pokazali, kaj zmorejo.

»Glede na to, da imamo toliko novih igralcev, ki prihajajo z vseh vetrov in so tudi mlajši, perspektivni, bo faza uigravanja trajala dlje. Vsak sistem terja svoj čas, da pripelje do izvajanja, kot si ga želimo,« poudarja trener članske ekipe RD LL Grosist Slovan Boris Denić. Dodaja, da je zadovoljen s prizadevnostjo in delavnostjo: »Kakovostno smo delali od začetka priprav. Kar se tiče same rokometne igre pa imamo zaenkrat še precejšnja nihanja, od povprečnega rokometa do dobrega. Razumljivo je, da bodo mladostniški vzponi in padci trajali še nekaj časa. Je pa tako, da nikoli ne moreš biti toliko zadovoljen, da si rečeš, to, je to. Ko pa prideš do tega, si postaviš višje rezultatske cilje.«

V soboto se začenja 1. NLB lige, v katero Slovan štarta v Slovenj Gradcu. »Začetek vsake lige je optimističen. Vsi pričakujejo največ. Jaz pričakujem, da bomo na igrišču izvajali, kar smo trenirali: da spoštujemo sistem, da je na igrišču disciplina, da vemo kaj delamo, da ima ekipa glavo, da noben ne ‘skače’ iz sistema, potem pa bomo videli, ali bomo dovolj uspešni, da nam to prinaša točke,« še poudarja Denić.

»V tej sezoni smo praktično vse v klubu postavili na novo. Želimo si kakovostnega in urejenega delovanja na dolgi rok. Kar se tiče članske ekipe in 1. NLB lige je naš cilj jasen: želimo biti v prvi polovici lestvice, glede igre pa, da bomo tam do sredine sezone konkurenčni prav vsem ekipam v Sloveniji,« pravi športni direktor Boštjan Ficko, ki je odgovorno nalogo kluba, ki želi zbuditi Kodeljevo in spet napolniti domačo dvorano, prevzel lani. Ne skriva niti ambicij za prihodnost: »S konkurenčno ekipo v Sloveniji želimo v bližnji prihodnosti zaigrati tudi v evropskih tekmovanjih.«

Prva tekma v domači dvorani Kodeljevo bo teden dni kasneje (16. september proti Krki ob 18.30), kjer upajo na konkretno podporo s tribun, prav tako na vseh nadaljnjih tekma prvoligaškega in pokalnega tekmovanj pod okriljem RZS. »Fantje morajo napolniti dvorano. Oni so tisti, ki s svojo igro in pristopom privabijo gledalce. Jaz vem, da sta najboljše vabilo za polno dvorano kakovostna ekipa in igra. Rezultatsko moramo biti uspešni ter igrati sodoben rokomet. To je tudi naš cilj,« pred začetkom sezone razmišlja Denić.

RD LL Grosist Slovan v sezoni 2023/24 operira s 50 odstotkov višjim proračunom kot v preteklih sezonah. Ne stavi pa samo na člansko ekipo, pač pa si je zastavil dolgoročno strategijo za razvoj mladinskega pogona. Pomembno je namreč navduševanje otrok za rokomet in vztrajanje pri tem športu, zato se na Kodeljevem veliko vlaga v mlade, predvsem v smislu strokovnega dela. Mladince tako vodi Bojan Čotar, ki je sicer dobro uigran tudi s trenerjem članom Denićem. »Naša filozofija je, da tujce pripeljemo zgolj na tista igralna mesta, kjer je pomanjkanje. Prav zato je pomembno, da celotna razvojna veriga v našem klubu deluje, kot smo si zastavili. V mlajših selekcijah je pri nas ogromno potenciala, a s temi fanti je treba garati, garati, garati, da jih pripeljemo na vrhunsko raven,« še zaključuje Ficko.

Vstopnina na tekme v dvorani na Kodeljevem bo 5 evrov, za otroke brezplačna. Na voljo pa so tudi letne vstopnice po ceni 40 evrov.

Spremembe v igralskem kadru za sezono 2023/24:

Odhodi: Robert Sanković, Jaka Jakše, Žiga Stopar, Davor Čaušević, Jaka Soršak, Mark Pirnat, Aleksa Tufegdzić, Stefan Ranisavljević, Rok Selaković, Saš Serdinšek Ekart

Prihodi: Matic Pipp, Žan Grojzdek, Spasoje Gačević, Mislav Nenadić, Martin Varga, Luka Poje, Jernej Mlakar, Jan Kovačec, Izidor Budja, Taj Puklič

Vabljeni na tekme RD LL Grosist Slovan na Kodeljevo!

#SLOVANOVAKRI