NOVICE

Slovan iz Pokala Slovenije izločil Novo Gorico

V Športnem parku Nova Gorica je ekipa RD LL Grosist Slovan premagala MRK Nova Gorica z rezultatom 34:17 in se uvrstila med 16 moštev v tekmovanju Pokala Slovenije.

Četa Borisa Denića se je na tekmo 1/16 finala pokala Slovenije v balon Športnega parka Nova Gorica odpravila z jasnim ciljem: po zmago in napredovanje.

Nekaj uvodnih minut so rokometaši potrebovali, da so prišli v pravi ritem ter prvič povedli – v 7. minuti z zadetkom kapetana Žana Grojzdeka za vodstvo 4:3. Dobra igra v obrambi je omogočila tudi hitre prehode v napad in tresenje nasprotnikove mreže. Tako so David Stegel, Matic Pipp, Nik Pirnat, Tai Balažič zadevali brez težav in ob polčasu je na semaforju pisalo 9:17. Denić je že v prvem polčasu na igrišče poslal vse svoje igralce, z izjemo vratarja Jerneja Mlakarja. Slednji je dobil priložnost v drugih 30. minutah in z odliko opravil naloge v golu (zbral je 13 obramb). Igralci so v obrambi nadaljevali s trdnostjo in odločnostjo, v napadu pa kljub nekaterim napakam zadevali ter v 47. minuti z zadetkom krožnega napadalca Luke Pojeta prvič povedli za 15 (12:27). Do konca tekme 1/16 finala pokala Slovenije  pa na krilih razpoloženega in hitrega Balažica ter sodelovanja celotne ekipe zmagali z izidom 34:17.

REZULTAT: MRK Nova Gorica : RD LL Grosist Slovan 17:34 (9:17)

MRK Nova Gorica: Stanič 3, Belingar 6, Hlede 6, Dugulin 3, Vasič 3, Komel 2, Pelicon 1, Pregelj 1, Jović, Srebrnič, Komel, Simčič, Volk.

RD LL Grosist Slovan: Mlakar 13 (2) obramb, Krbavčić 6 obramb, Balažic 11, Pipp 4, Kovačec 4, Stegel 4, Grojzdek 3, Nenadić 2, Stojnić 2, Budja 1, Varga 1, Poje 1, Pirnat 1, Lipovac, Gačević.