NOVICE

Slovan premagal Dobovo

V 13. krogu državnega rokometnega prvenstva je RD LL Grosist Slovan premagal RD Dobovo in vknjižil drugo zmago v sezoni. Ob zaključku jesenskega dela je tako pri petih točkah.

Zadnji krog v jesenskem delu sezone je prinesel obračun ekip z repa lestvice. Slovan in Dobova sta v 12. krogih vknjižila bore malo točk, na igrišču na Kodeljevem je tako šlo za sila pomembno tekmo. Ekipa pod vodstvom Borisa Denića ni začela najbolje, sploh v napadu, kjer ni imela pravih rešitev na globljo obrambo nasprotnika. Dvakrat je sicer zadel Marko Kobetić, ob tem pa so do 7. minute igralci Slovana imeli tri zgrešene strele in dve tehnični napaki. Dobova je to s pridom izkoristila in s hitrimi zadetki v 11. minuti vodila s 5:2. Takrat je Denić vzel prvo minuto odmora, Slovanova četa se je nekoliko zbrala in zadela trikrat zapored (Kobetić, dvakrat Kenan Pajt). Pajt je izkoristil odlično obrambo na čelu s Krbavčićem in v hitrem protinapadu izenačil na 5:5 v 14. minuti.

Odtlej so do zaključka prvega polčasa gostitelji na Kodeljevem pokazali precej bolj živahno in kombinatorno igro v napadu, predvsem pa so pogumno streljali na gol, kar se je obrestovalo z lepimi in povezanimi akcijami ter sodelovanjem, kjer so zadevali Kovačič, Kobetić, Budja, Nenadić, Pajt in Pipp. V 26. minuti je Slovan prvič na tekmi vodil za tri zadetke (14:11). V 29. minuti je Izidor Budja po prekršku prejel tretjo izključitev in to po zahtevi trenerja Dobove Damjana Radanoviča, da sodnika pogledata posnetek. Tik pred polčasom je Krbavčić, ki je branil odlično, ubranil še en strel s sedmih metrov Niku Rantahu in nato po odbiti žogi še en strel. Polčas se je končal z izidom 16:13.

V drugem delu tekme 13. kroga lige NLB je Slovan nadaljeval z dobro obrambo in si priigral tudi nekaj priložnosti za lahke zadetke ter jih izkoristil. V 37. minuti je tako vodil za +5 (20:15) ter nadaljeval v ritmu naprej. Predvsem na krilih dobre obrambe je ekipa Slovana lažje dihala, Dobova pa se v napadu zelo mučila z napadom in delala napake.  Slovan je tekmo pripeljal do konca po svojih željah in prvič v sezoni zmagal na domačih tleh.

RD LL Grosist Slovan : RK Dobova 29:24 (16:13)

RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčić 13 obramb , Stegel, Balažic, Grojzdek 3, Pajt 4, Varga, Poje, Stojnić, Pipp6, Lipovac, Budja 2, Nenadić 3, Kovačič 2, Kobetić 9.

RK Dobova: Grudnik 7 obramb, Žitković 5 obramb,  Suban, Fabek, Gerjovič, Stunkovič, Romih 3, Pintar 4, Maslovar 1, Rantah 4, Mladkovič 6, Ferenčak 4, Kozolić 3, Maček, Mataić.

Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan /, RK Dobova 6 (2).

Izključitve: RD LL Grosist Slovan 10 minut, RK Dobova 8 minut.

Izjava Matija Kozolić, RK Dobova: “Mislim, da smo dobro stopili v tekmo in držali rezultat v naših rokah. Nam je danes nekaj manjkalo, morda malo moči. Slovan je odigral dobro tekmo, čestitam jim za zmago. Bili so boljši. Nimamo kaj, gremo na odmor in potem korak po korak naprej.”

Kenan Pajt, RD LL Grosist Slovan: “Mislim, da smo se končno sestavili. Vidi se, da ekipa psihološko še ni na tem nivoju, da bi redno zmagovala takšne tekme. Bila je zelo zahtevna tekmo, v katero nismo stopili dobro. Enostavno se opazi strah v ekipi, saj nismo že dolgo zmagali. Vesel sem za vse, za dvorano, gledalce, za tiste, ki nas podpirajo. Zdaj gremo samo še naprej.”