NOVICE

Slovan z zmago v nadaljevanje sezone

Po več kot mesec dni dolgem premoru so se na igrišče vrnili rokometaši v državnem rokometnem prvenstvu. Ekipa RD LL Grosist Slovan je na domačem terenu gostila RK Slovenj Gradec in v 14. krogu vknjižila tesno zmago (30:29).

Po zimskem premoru, ki je trajal več kot mesec dni, je ekipa RD LL Grosist Slovan tekmo 14. kroga Lige NLB začela odločno, predvsem v obrambi. Nasprotnik je stežka prebijal gibljive rokometaše Slovana in do devete minute so gostje zadeli dvakrat in to iz sedmih metrov. V napadu je dirigentsko palico znova prevzel Alexander Perić, ki je bil velik del sezone odsoten zaradi poškodbe. Žoga je krožila hitro, igralci so iskali priložnosti iz zunanjih položajev in zadevali. V 8. minuti je Slovan vodil s 4:1 in nato še večkrat za +3 v prvem polčasu. Čeprav so se gostje iz Koroške večkrat približali in izenačili, je Slovan svoje napake v napadu odpravljal in se vračal v vodstvo. V 28. minuti so po izjemno lepi akciji, ko sta sodnika že držala roko za dolg napad zadel Perić za prvo vodstvo s  +4 (15:11).

V nadaljevanju je Slovenj Gradec zaradi grobega prekrška nad Tarikom Mlivićem ostal brez Žana Šola, ki je prejel rdeč karton, v naslednjih sekundah pa še dvominutno izključitev. Tako je Slovan igral s premočjo, a vseeno je Rok Cvetko našel “luknjo” in zadel za 16:14. Po nekaj slabših strelih v prvem polčasu je v naslednji akciji prvi zadetek za Slovan zadel Tarik Mlivić. Ob napakah v obrambi so nasprotniki Slovana na Kodeljevem izenačili izid v 42. minuti (20:20). V 46. minuti so imeli gostje priložnost za prvo vodstvo na tekmi, a je Slovan napad odbil, na drugi strani pa za 25:24 zadel Kenan Pajt. S tem ko so znova stisnili v obrambi, so si ljubljanski rokometaši priigrali dva protinapada, kjer sta zaključila Pipp in Pajt za 27:24 (52. minuta). Do izteka 60. minute je Slovan ves čas držal korak pred tekmecem in si z borbenostjo do zadnjega trenutka priigral tretjo zmago v sezoni.

RD LL Grosist Slovan : RK Slovenj Gradec 30:29 (15:12)

RD LL Grosist Slovan: Mlakar, Krbavčič (7 obramb), Stegel, Grojzdek 1, Pajt 11, Poje, Stojnić 1, Pipp 2, Kovačevič, Mlivić 4, Lipovac, Perić 3, Pirnat 1, Budja 4, Nenadić 2, Kovačič 1.

RK Slovenj Gradec: Leben (8 obramb), Marković 1 obramba, Cvetko 5, Milenković 2, Čolović, Levc 3, Šol, Kotar 1, Svečko 1, Lesjak, Pandev, Eskerčić 8, Saleznik, Lampret 3, Štumpfl 3, Jankovskij 1.

Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan 6 (7), RK Slovenj Gradec 8 (9).
Izključitve: RD LL Grosist Slovan 10 min, RK Slovenj Gradec 10 min.
Rdeč karton: Šol (32. minuta)

Alexander Perić, RD LL Grosist Slovan: “Zahvalil bi se navijačem, da so prišli k nam na Kodeljevo in nas spodbujali. Drugače pa je bila tekma borbena, zelo smo se morali boriti za ti dve točki. Vesel sem, da sta ostali doma in da smo dobro stopili v nadaljevanje. S fanti smo se res trdo pripravljali in mislim, da je končno prišel čas tudi za nas, da zmagujemo.”