NOVICE

Slovanova rokometna šola na 11 osnovnih šolah

Z novim šolskim letom se začenja tudi rokometno leto za prve rokometne korake ali nadaljevanje in izpolpolnjevanje znanja. Vadba je brezplačna.

Želite otroke spodbuditi k gibanju, razvijanju sposobnosti in motoričnih zmogljivosti? Brez športne aktivnosti ni uspešnega in zadovoljnega življenja, zato vas vabimo, da starši svojega otroka vpišete v Slovanovo rokometno šolo, kjer bodo otroci skozi zabavne igre osvajali igre z žogo, se učili o rokometnih pravilih in rokometni igri.

V okviru športnega rokometnega krožka na šoli bodo otroci spoznali tudi naše rokometaše ter gojili pripadnost do športa in kluba, hkrati pa razvijali spretnosti, samozavest in sodelovanje (ekipni duh). V šolskem letu 2023/24 bomo pri RD LL Grosist Slovan s svojimi vaditelji izvajali rokomet na 11 ljubljanskih osnovnih šolah. Vadba je za vse otroke brezplačna.

Več informacij o Slovanovi rokometni šoli najdete TUKAJ.

Fantje, stari med šest (6) in 12 let, se lahko priključilo rokometnim treningom (organiziranim) v osnovni šoli ali v klubskih selekcijah. Slovanova rokometna šola za najmlajše poteka pod budnim očesom koordinatorke Nine Perković, medtem ko nad mlajšimi selekcijami v RD LL Grosist Slovan skrbi Bojan Čotar.

»Želimo si spodbuditi otroke, da se čim več gibajo. To je v teh časih še veliko bolj pomembno kot v preteklosti,« pravi športni direktor kluba s Kodeljevega Boštjan Ficko in dodaja: »Kar se mi, kot nekdanjemu športniku tudi zdi bistevnega pomena je, da otroci znajo sodelovati, saj je preveč individualizma, se pogovarjati, skupaj iskati rešitve. V prvi triadi lahko otroci izberejo več športov, da kasneje vidijo, kaj jim odgovarja. Seveda ne bodo vsi postali Uroš Zorman, Blaž Janc ali Gorazd Škof, se bodo pa gibali in aktivo preživljali prosti čas.«

Prijave na rokomtne krožke na ljubljanskih osnovnih šolah ( OŠ Martin Krpan, OŠ Nove Fužine, OŠ Zadobrova, OŠ Zalog, OŠ Poljane, OŠ Sostro, OŠ Vida Pregarc, OŠ Karla Destovnika Kajuha, OŠ Jože Moškrič, OŠ Kašelj, OŠ Božidar Jakac) sprejemamo od 4. septembra naprej na e-mail: nina.perkovic18@gmail.com ali po telefonu pri koordinatorki na 031/ 586- 479. Nina Perković ob tem pravi: »S trenerji bomo poskrbeli, da bodo otroci po vadbi prepoteni in zadovoljni. Vadba rokometa poteka skozi igro in je zabavna. Zanjo ne potrebuje nič drugega kot kratke hlače, majico in superge ali copate. Veselimo se otrok, ki se nam bodo pridružili in tistih, s katerimi se bomo ponovno srečali ter nadaljevali z nadgradnjo znanj iz pretekle sezone.«