NOVICE

Slovanovca se vračata iz Madžarske z zmago in dragocenimi izkušnjami

Mlada Slovanovca Luka Novak in Luka Grginič sta se pretekli teden mudila na pripravah reprezentance mlajših kadetov. Na Madžarskem sta odigrala tudi dve pripravljalni tekmi. Prva tekma z Madžarsko se z izidom 28:27 žal ni končala v prid naše reprezentance, se je pa toliko bolje končala tekma s Slovaško, kjer smo slavili z razliko desetih golov (36:26).

Fanta sta se v Ljubljano vrnila polna navdušenja in novega znanja. ”Vzdušje v ekipi je res fenomenalno. Zahvaljujem se vsem trenerjem, da sem bil lahko del tega kolektiva” je povedal Luka Novak, ki priznava, da je bilo na tekmi z Madžarsko prisotno kar nekaj treme. Luki bodo najbolj ostale v spominu polne tribune navijačev: ” Vzdušje na tekmi z Madžari je bilo nepopisno. Imeli smo polne tribune, kar si lahko želi vsak športnik”.

V ekipi imamo, kot vedno, še ogromno prostora za napredek. Videlo pa se je, da imamo v povprečju dosti višje igralce tako od Madžarov kot tudi Slovakov. Z malo več zbranosti in manj tehničnih napak lahko dosežemo marsikaj” je še komentiral tekmi ter zaključil: ”Na splošno se iz Madžarske vračam z veliko novih spoznanj in predvsem lažjim razumevanjem igre”.

Fantoma čestitamo za zmago, trud in borbenost. Ponosni smo, da sta del Slovanovega podmladka!