NOVICE

Slovanovci pri osah nudili močan odpor

Čeprav je ekipa RD LL Grosist Slovan ob polčasu zaostajala za šest zadetkov, se v Rdeči dvorani pri RK Gorenje Velenje ni predala in pokazal borbeno igro vse do konca.

Drugouvrščena in predzadnja ekipa prvenstva sta si nasproti stali v 12. krogu. Na parketu Rdeče dvorane v Velenju so izbranci Zorana Jovičića že v prvih minutah pokazali svojo moč napram Slovanu, ki se še vedno lovi. Gorenje je že v 9. minuti po zadetku Gotija Maričiča vodilo s 6:2, potem ko je Slovan znova težko prišel do priložnosti za strel. Minuta odmora Borisa Denića ni zalegla, Gorenje je še trgalo luknjičasto Slovanovo obrambo in na polovici prvega polčasa vodilo za +7 (11:4), na polčas pa odšlo s šestimi goli prednosti (21:15).

V drugem polčasu je zasedba Slovana strnila vrste v obrambi in tako nasprotniku otežila rešetanje mreže, hkrati pa je tudi v napadu zaigrala bolj poletno, si priigrala nekaj sedemmetrovk in izvedla lepe akcije, ki sta jih zaključevala predvsem Pipp in Budja. Razlika se je stopila do 59. minute celo na tri zadetke (32:29), a kar nekaj tehničnih napak in zgrešenih strelov, je botrovalo temu, da več Slovan ni mogel narediti. Gorenje je tako vknjižilo novo zmago, Slovan pa nov poraz. Slovan ostaja na repu lestvice s tremi točkami.

“Kar smo se dogovorili v prvem polčasu spet nismo izvedli in zato dobili preveč hitrih golov. Prepozno je, da v drugem polčasu izvajamo dogovore in lovimo rezultat. Super je, da smo strnili obrambo in izboljšali napad, a to moramo narediti od prve sekunde, ne pa čakati na drugi polčas,” je po tekmi povedal Izidor Budja.

Slovan v sredo na Kodeljevem čaka pokalna tekma (ob 18.30), v nedeljo pa zadnji krog prvenstva pred zimskim premorom proti Dobovi (19.00).

RK Gorenje Velenje : RD LL Grosist Slovan 33:29 (21:15)

RK Gorenje Velenje: Skok (11 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić (7), Pipp (1), Velić (2), Maričić (5), Drobež, Tatar, Sokolič (6), Verdinek (1), Šiško (3), Tajnik, Jovičić (4), Mlivić (3), Predović (1).

RD LL Grosist Slovan: Mlakar 4 obrambe, Krbavčić 3 obrambe, Stegel, Balažic (2), Grojzdek (1), Varga (1), Poje, Stojnič (4), Pipp (9), Lipovac, Budja (8), Nenadić (2), Kobetić (2).

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (4/5), RD LL Grosist Slovan (6/7)