NOVICE

Tigri prekratki na gostovanju v Škofji Loki

Zasedba LL Grosist Slovana je na gostovanju v Škofji Loki priznala premoč domačinom z 32:30 (15:14), zato bo svojo prvo prvenstveno zmago v novi sezoni lovila na naslednjem obračunu v Kopru.

Izbranci trenerja Borisa Denića so v uvodnih dveh tekmah nove sezone Lige NLB zabeležili eno točko, in sicer v prvem krogu proti Slovenj Gradcu, minuli vikend pa na prvi domači tekmi priznali premoč novomeški Krki. Danes so gostovali pri zasedbi Urbanscape Loke, ki jo vodi nekdanji Slovanovec Gregor Cvijić, srečanje pa se je končalo v korist domačinov.

Škofjeločani do prve zmage v letošnji sezoni

Tigri so tekmo odprli zelo obetavno ter uvodoma povedli z 2:0. Urbanscape Loka se je nato prebudila in v 8. minuti z zadetkom Aljaža Jesenka poravnala rezultat na 4:4. Sledila je zanimiva igra, v kateri sta si moštvi stalno izmenjavali minimalno prednost, ob koncu pa so domačini izkoristili nekaj zapravljenih gostujočih priložnosti ter na odmor odšli z vodstvo 15:14.

V drugem delu srečanja so Škofjeločani hitro povišali tempo ter z uvodnima goloma povišali prednost na +3 (17:14). Gostje so se borili, se poizkušali povsem približati, vendar neuspešno. Ob koncu je zasedba domačinov mirno držala prednost v svojih rokah in tekmo dobila z 32:30.

Izidor Budja, levi zunanji RD LL Grosist Slovan:
“Vseh dogovorov med tekmo se nismo držali. Prejeli smo preveč lahkih zadetkov, domačini so kaznovali vsako našo napako, kar se je poznalo tudi pri končnem rezultatu. Napake želimo odpraviti že prihodnji vikend in v Kopru dobiti prvo zmago v sezoni.”

Obračun med Škofjeločani in Kodeljevčani se bo v soboto, 23. septembra pričel ob 19. uri, v športni dvorani Poden.

LIGA NLB, 3. KROG:
Sobota, 23. septembra, ob 19:00:

RD Urbanscape Loka – RD LL Grosist Slovan 32:30 (15:14)
RD Urbanscape Loka: Stanojlović 11 obramb, Juričan 2 obrambi; Mihelič 2, Soršak 4, Dolenc 4, Mali, Latković 7, Jesenko 4, Stopar 2, Lokar, Jesenko 7, Strehar, Strehar, Klemenčič, Šilc 1, Bulovič 1, Atanasov; trener: Gregor Cvijić.
RD LL Grosist Slovan: 
Mlakar 7 obramb, Krbavčić 2 obrambi; Stegel, Balažic 4, Grojzdek, Gačević 2, Varga 2, Poje 1, Stojnić 1, Pipp 7, Perić 3, Pirnat, Budja 3, Nenadić 6, Kovačec, Šebalj 1; Trener: Boris Denič.