NOVICE

V mestnem obračunu Slovan moral priznati premoč tekmecu

V 9. krogu lige NLB je RD LL Grosist Slovan moral priznati premoč mestnemu tekmecu MRK Ljubljana. Slednji je v dvorani Krim na Galjevici zmagal s 30:27 in vknjižil drugo zmago v sezoni.

Ekipa s Kodeljevega je na gostovanju igrala brez poškodovanih Vida Šebalja, Alexandra Perića in Arijana Kovačevića. V obračun so Slovanovci vstopili z veliko energije in odločnosti ter do 9. minute igrali izenačeno z moštvom MRK Ljubljana (4:4). Nekaj zaporednih napak, tako strelskih kot tehničnih, in uspešna ter hitra realizacija nasprotnikov je do 14. minute prinesla delni izid 4:0 za Ljubljano in vodstvo z 8:4. Minuta odmora trenerja Borisa Denića ni zalegla, da bi strnili vrste, pač pa je v 17. minuti Vid Lukman gostitelje povedel na pet golov prednosti, v 24. minuti je Slovan zaostajal že za 6 (15:9). Slovan je poskušal na vse načine, a težko prišel do zadetka, v obrambi pa deloval luknjičasto in nasprotnikom dovoljeval lahke zadetke. Ob polčasu je bil izid 17:13.

V drugem delu so večino časa lovili zaostanek, ob trdnem obrambnem zidu in borbi za vsako žogo so si Slovanovci priigrali protinapade in jih na krilih Matica Pippa realizirali.  Zaostanek se je počasi topil, tudi po lepih zadetkih Izidorja Budje in Nika Pirnata, ki je v 47. minuti z golom Slovan popeljal do izenačenja (23:23), ki se je ponovilo še v 51. minuti z zadetkom Pippa. Potem pa se je Slovanova barka potopila, ko šest minut niso zatresli mreže nasprotnika. RD Grosist Slovan je tako na koncu moral priznati premoč MRK Ljubljana (30:27) in 9. krog tekmovanja končal s sedmim porazom v sezoni (zmaga proti Kopru in izenačen izid v Slovenj Gradcu. Trenutno je Slovan na 13. mestu s tremi točkami.

»Mislim, da smo bili dobro pripravljeni na obračun na Galjevici, ampak se žal nismo držali navodil trenerja. Sploh v prvem polčasu. Ko smo v drugem zaigrali bolje, pa nam je zmanjkalo malo energije. Ni drugega, kot da čestitam Ljubljani za zmago,« je po obračunu razočaran poiskal vzrok za nov poraz Matic Pipp, ki je vknjižil devet zadetkov.

MRK LJUBLJANA : RD LL GROSIST SLOVAN 30:27 (17:13)

MRK Ljubljana: Logar 6 obramb, Mlakar 4 obrambe, Lukman 7, Novak 5, Jaklič 4, Ključanin 4, Kamnikar 3, Lukman V. 2, Makivić 2, Tomšič 1, Pernovšek 1, Kamenicki 1, Nosan 0, Brulec, Gombač, Vrbinc.

RD LL Grosist Slovan: Krbavčić 8 obramb, Mlakar 2 obrambi, Pipp 9, Pirnat 3, Lipovac 3, Budja 3, Stojnič 2, Kovačec 1, Varga 1, Poje, Gačević, Stegel, Balažic, Grojzdek.

V 10. krogu RD Grosist Slovan gostuje pri RK Riko Ribnica.