NOVICE

Vinarji se iz prestolnice vračajo z zmago

Kodeljevčani so v petem krogu Lige NLB po borbenem koncu morali priznati premoč Ormožanom, ki so večino tekme nadzorovali prednost v svojih rokah in se veselili zmage z rezultatom 28:30 (13:18).

Tigri so v dosedanjih štirih srečanjih nove sezone zabeležili remi v Slovenj Gradcu, minuli vikend pa si z zmago nad Koprom zagotovili dobro popotnico pred današnjo tekmo z Ormožani, ki jih vodi selektor mladinske reprezentance Saša Prapotnik. Slednji se iz prestolnice vrača domov z novim parom točk.

Borbena končnica premalo za novi dve točki

Ekipi sta v tekmo krenili zelo izenačeno. V prvih petnajstih minutah so gledalci spremljali igro gol za gol. Domačini so z golom Izidorja Budje v 15. minuti povedli s 7:6, nato pa se je ormoška zasedba z delnim izidom 1:6 oddaljila na +4 (8:12). Do odmora jim je uspelo mirno zadržati prednost, ki je znašala +5 (13:18). V drugi polovici srečanja so se varovanci Borisa Denića prebudili in z borbeno igro topili zaostanek. V zaključku srečanja se je prednost Ormožanov gibala med enim in dvema goloma, a za preobrat je malce zmanjkalo. Gostje so na koncu slavili z 28:30.

Žan Grojzdek, kapetan RD LL Grosist Slovan:
“Prvi polčas smo preslabo odigrali, kar se je poznalo tudi v nadaljevanju. Moramo odpraviti napake ter imeti borbenost celotnih 60 minut. Vse čestitke Ormožanom za zasluženo zmago in srečno v preostanku prvega dela sezone.”

Gašper Hebar, igralec RK Jeruzalem Ormož:
“Mislim, da smo v tekmo krenili s pravim obrazom in si že na odmoru zagotovili prednost petih zadetkov. V drugem polčasu je koncentracija malce padla in gostitelji so se nam približali, kljub temu pa smo v zaključku stopili kot ekipa in zasluženo slavili.”

V prihodnjem krogu se Tigri podajajo na težko gostovanje, in sicer na lokalni derbi s Škofljico. Srečanje bo na sporedu v soboto, 14. oktobra, ob 19. uri. Navijači, se vidimo na Škofljici!

LIGA NLB, 5. KROG:
Sobota, 7. oktobra, ob 19:00 (Športna dvorana Kodeljevo, Ljubljana):

RD LL Grosist Slovan – RK Jeruzalem Ormož 28:30 (13:18)
RD LL Grosist Slovan: Mlakar 5 obramb, Krbavčić 3 obrambe; Stegel, Balažic, Grojzdek 2, Gačević 1, Varga, Poje, Stojnić 2, Pipp 3 (2), Kovačevič 3, Lipovac, Pirnat, Budja 3, Nenadić 7, Kovačec 7; trener: Boris Denić.
RK Jeruzalem Ormož:
Ranfl 6 obramb, Balent 4 obrambe, Zemljič; Kolmančič, Munda 1, Bogadi 3, Sok 4 (1), Vincek, Žuran 2, Hebar 5, Hebar 6, Šulek 6, Blagotinšek, Pungartnik, Krabonja, Jerenec 3; trener: Saša Prapotnik.
IGRALEC TEKME: Teo Šulek (RK Jeruzalem Ormož) – 6 zadetkov