NOVICE

Z ničlo iz Ivančne Gorice

V 8. krogu Lige NLB je ekipa Borisa Denića doživela nov poraz. Tokrat so bili boljši rokometaši RK SVIŠ  (27:21). 

V izjemnem vzdušju njihove dvorane so Slovanovci zaostajali tudi za devet zadetkov, na koncu pa izgubili za šest (27:21).

Pred polno športno dvorano Osnovne šole Stična sta ekipi za prvi zadetek potrebovali več kot štiri minute. Mrežo je prvi zatresel Darko Stojnić za vodstvo gostov, v nadaljevanju prvega polčasa se je dolgo bila bitka gol za gol, kar nekaj strelov je ubranil Slovanov vratar Erik Krbavčić. Tehnične napake Slovana pa so botrovale k vodstvu SVIŠ-a za dva zadetka v 22. minuti, po uspešnem zaključku akcij Benjamina Cirarja in Andraža Justina (9:7). Navkljub razpoloženemu Krbavčiću, gostujoča ekipa Slovana ni uspela več izenačiti izida, saj je bilo preveč strelskih postov. Na polčas je SVIŠ odšel s plus pet.

Drugi polčas je minil povsem v ritmu ekipe gostiteljice, ki je zadevala kot za šalo in večala prednost. Slovanova obramba je postala precej luknjičasta, v napadu pa zunanja linija in krožni napadalci Ljubljančanov niso našli prave rešitve skozi nasprotnikovo obrambo. Tako je SVIŠ povedel celo za devet zadetkov v 42. minuti, ko je za 20:11 zadel Aljaž Kutnar. Do konca tekme je Slovan z zadetki Matica Pippa, Nika Pirnata, Darka Stojnića, Luke Pojeta in Izidora Budje poraz omilil na šest golov (27:21).

To je bil šesti poraz Slovana v 8. krogih, na lestvici ostaja tako pri treh točkah (ena zmaga in remi).

Po tekmi je vtise razočaranja strnil Mark Lipovac: »V napadu nismo bili dovolj zbrani, posledično takšen rezultat. Zgrešili smo, kar bi morali zadeti, njihov vratar pa je bil boljši kot mi, igralci.«

Sledi tekmovalni premor zaradi reprezentančnega EHF tedna. Naslednja tekma RD LL Grosist Slovan bo pokalna proti MRK Nova Gorica (sreda, 8.11.), nato pa proti MRK Ljubljana (11.11.)

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD LL Grosist Slovan 27:21 (14:9)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Glavan 12 obramb, Pekeč 1 obramba, Grum 6, Marojević 5, Justin 4, Cirar 4, Tekavčič 2, Stopar 1, Vidmar 1, Korošec 1, Košir 1, Pirnat 1, Kutnar 1, Omahen, Kompare, Bradač.

RD LL Grosist Slovan: Krbavčić 10 obramb, Mlakar, Budja 6, Pipp 5, Lipovac 3, Pirnat 2, Poje 2, Gačević 1, Kovačević 1, Stojnić 1, Grojzdek, Kovačec, Stegel, Balažic, Nenadić.

FOTO: ŠD Šport