NOVICE

Z optimizmom v Ribnico

Ekipo RD LL Grosist Slovan v soboto čaka gostovanje v Ribnici pri ekipi, ki trenutno zaseda šesto mesto z desetimi točkami.

Ljubljančani se nadejajo dobre igre, ki bi prinesla ugoden rezultat.

Četa, ki štiri mesece trenira na Kodeljevem, v prvih devetih krogih Lige NLB še ni pokazala kakovostnih 60 minut na tekmi. V valovih so rokometaši v rdečem Slovanovem dresu igrali domala na vseh tekmah – od dobrega do slabega, posledično ima Slovan na računu le tri točke. V desetem krogu se Ljubljančani odpravljajo na težko gostovanje k RD Riko Ribnica, ki je z desetimi točkami na šestem mestu razpredelnice – to je izkupiček štirih zmag in dveh neodločenih izidov. Kje vidi član Slovana ključ dosedanjih slabih predstav? »Ne zaupamo drug v drugega. To je bistvo. Zato ne delujemo kot ekipa, zaradi česar ne moremo zmagovati,« razlaga Mark Lipovac, ki na desni strani napada skuša presenečati nasprotnika in tresti mrežo.

»Razočaranje je seveda veliko, saj smo si pred sezono zastavili precej več kot imamo trenutno na računu,« dodaja ‘Lipi’, ki s soigralci bije bitko na dnu lestvice. »Po še enem v nizu porazov, ki jih ne bi smelo biti, smo se v tem tednu igralci pogovorili, zato upam, da bo zdaj na igrišču Slovan deloval boljše.«

RD Riko Ribnica in Slovan sta med drugim moči merili v pripravljalnem obdobju na Šilčevem memoriali, kjer so bili boljši rokometaši iz dežele suhe robe. »Ribnica igra hiter rokomet, če ne bomo tekali kot nori, se vračali v obrambo, ne bo dobro. Mislim, da smo izjemno fizično pripravljeni in čas je, da to tudi pokažemo,« ključ do uspeha na sobotni tekmi v Športnem centru Ribnica ob 19. uri, vidi 21-letnik. Na mestu desnega zunanjega igra tudi Mislav Nenadić – skupaj z Lipovcem sta na devetih tekmah za Slovan prispevala 32 zadetkov. Največ zadetkov za RD LL Grosist Slovan sta vknjižila Matic Pipp (54) in Izidor Budja (46).

Dodaja, da ves čas trenirajo kakovostno in konkretno ter da od trenerja dobijo jasna navodila. A, da jih je potrebno prenesti na tekmo. In igrati kot ekipa, ne pa vsak zase.